Kickboksen en Mindfulness
voor vrouwen en meiden

Hoofd en lichaam in balans!

Kickboksen

Kickboksen leert hoe je voor jezelf kan opkomen en hoe je kan verdedigen. Door te kickboksen wordt je lichaam sterker en je conditie beter maar ook je concentratie groeit. Opgebouwde spanningen en frustratie worden losgelaten waardoor je lekkerder in je vel zit.

Mindfulness

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het moment. Door mindfulness kan je meer ontspannen, wordt je bewust van je emoties en gedachten. Je leert hier op een positieve manier mee omgaan. Dit vermindert spanningen, stress en zorgt voor betere nachtrust.

De combinatie

Kinderen hebben beweging nodig en een uitlaatklep voor spanningen én handvatten over hoe je met jezelf, emoties en gedachten kan omgaan. De combinatie biedt het beste voor beide probleemgebieden. Het effect is een gezond hoofd en gezond lichaam!

Waarom Slooopie?

Tegenwoordig  is het extra belangrijk dat je leert  met stress om te gaan. Stress is bijna een vast onderdeel uit het dagelijks leven. Ruim een miljoen mensen riskeren jaarlijks een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. 

Slooopie biedt lessen die vrouwen en jonge meiden op een leuke manier uitdagen om de kracht in zichzelf te (her-)ontdekken. Dé combinatie van krachttraining en mindfulness is hierdoor goud waard omdat beide disciplines handelen vanuit focus, rust en kracht. Doordat je met kickboksen frustratie en spanningen los laat zal er meer rust en ontspanning voor terug komen.

Door mindfulness leer je met emoties en gedachten om gaan. Dit zorgt voor veel voordelen zoals; alle emoties mogen er zijn, het leren voelen en accepteren van emoties, niet vanuit een emotie hoeven reageren, emoties en gedachten komen en gaan, je bent niet je emotie of gedachten, hoe je kan ontspannen, waar je grenzen liggen en om deze op tijd aangeven en nog veel meer maar het meest waardevolste is wel dat zelfvertrouwen en compassie  groeit.

Wanneer je positief in het leven staat zal je ook betere keuzes maken, anderen inspireren en motiveren. Dit zal de wereld gezonder en mooier maken.

Zelfliefde en vertrouwen is hét fundement voor een gelukkig leven. 

 

Minder zorgen maken en meer genieten

Door mindfulness leer je om niet in het hoofd te blijven hangen bij emoties of gedachten. Je leert om in het moment te leven en te genieten. Je hebt immers geen controle over wat er is gebeurd of nog gaat komen.

Je bent je eigen lievelingsdier

Er is er maar 1 waar je dit leven mee moet doen en dat ben jezelf. Bij Slooopie leer je beter naar je lichaam luisteren, gevoel herkennen, grenzen aangeven waardoor zelfvertrouwen en zelfliefde zal groeien!

Kickboksen tegen stress

Kickboksen is een intense fysieke activiteit die helpt bij het vrijkomen van opgebouwde spanningen. Door spanningen los te laten kan je beter ontspannen. Door te ontspannen kom je écht tot rust. Rust is essentieel om gelukkig te zijn en te voelen.

Over Bo

Het idee van Sloopie is ontstaan doordat ik iets voor kinderen wilde organiseren die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben en teveel binnen zitten.

Maar ik kreeg zoveel mooie reacties en verzoekjes van vrouwen dat ik ook besloot voor vrouwen wat te organiseren. Als ik kind wilde ik iets voor en met kinderen en vrouwen doen en zie hier Slooopie!!

Tegenwoordig is de maatschappij gericht op het individu en op presteren.  ER komen steeds meer mensen per jaar bij die mentale klachten hebben. De leeftijds grens wordt hierbij steeds vervroegd. Dat blijkt uit het langlopende landelijke NEMESIS onderzoek van het Trimbos-instituut. 26 procent van de volwassen Nederlanders (18 tot 75 jaar) had de afgelopen 12 maanden een psychische aandoening.  Twaalf jaar geleden ging het om minder dan 1 op de 5 volwassenen (18 procent).

Het aantal mensen en kinderen die last hebben van een druk hoofd, spanningen en stress worden er steeds meer. Daarom is het belangrijk dat je spanningen Loa kan laten, je hoofd kan legen en je lichaam weer kan voelen. Dat is exact wat Slooopie voor je doet.

Geef je op en wordt de beste versie van jezelf!

Waar: Sneek     Wanneer: elke donderdag 16:15       Tarief: 10 rittenkaart €80,-

Hoe ziet een les eruit? We gaan niet sparren. Wat we wel doen is techniek, kracht, conditie en zaktraining en natuurlijk mindfulness oefeningen.

Lijkt het je wat?
Geef je op!

HP dunne banner jungle