Het verhaal van Slaaapie & Bodil.

Ik vertel graag het verhaal van Slaaapie & Bodil. Mijn naam is Bodil en ik ben moeder van een dochter van 16 en een zoon van 12 jaar. Ik ben yoga en kinderyoga docent en kindercoach.

Tijdens de jongste jaren van mijn kinderen liepen wij vaak tegen slapeloze nachten aan, soms tegen wanhoop toe. Voorlezen was een van de dingen waar onze kinderen goed op reageerden. Helaas hielp dat niet altijd en improviseerde ik zelfbedachte verhalen. Ons slaapritueel bleek heel belangrijk en ik merkte dat onze kinderen hier veel baat bij hadden.

In 2020 ben ik samen met mijn zakenpartner een yogastudio gestart House of Soulz en meditatie is een van de vaste onderdelen. Ik kreeg veel complimenten over de visualisaties/meditaties die ik zelf schrijf en over mijn stemgeluid.

Dit was de reden dat ik voor mijn zoon meditaties begon te schrijven.

Tijdens deze periode hoorde ik in mijn omgeving veel ouders praten over de problemen die zij hebben met het naar bed brengen van hun kinderenIk ben mijn meditaties toen gaan delen met deze ouders.

De meeste kinderen vinden de ‘verhaaltjes’ enorm leuk, belangrijker, zij worden meer ontspannen en vallen in slaap. Ik kreeg toen een idee.

Ik ben gaan schrijven, gaan opnemen, gaan editen en gaan bouwen en in september 2022 was daar de Slaaapie kindermeditatie app. Het verhaal van Slaaapie & Bodil was geboren.

Het aapje Slaaapie heeft kenmerken van alle soorten kinderen. Slaaapie kan druk, lief, enthousiast zijn en soms een beetje gek doen. Slaaapie heeft de plek om rustig te worden in zichzelf gevonden en deelt dit graag met alle kinderen van de wereld. 

De app bestaat uit verschillende meditaties

Kiinderen kunnen de Meditaties alleen of samen met hun ouders kunnen luisteren. Door de vele positieve reacties van de kinderen en hun ouders heb ik de meditaties uitgebreid met verschillende categorieën. Zo is het ‘kriebelen op de rug’ in een nieuw jasje gestoken door de massages meditaties. Ouder/verzorger en kind kunnen dit om de beurt bij elkaar doen. Ook zijn er meditaties die helpen wanneer je kind te maken heeft met piekeren of vervelende gedachtes. Elke meditatie gaat uit van de kracht die ieder kind van nature bezit.

Slaapyoga heb ik toegevoegd omdat niet ieder kind meteen de rust heeft om zich over te geven aan een meditatie. De combinatie van een verhaal en yogahoudingen geeft rust zodat de 2e stap een meditatie zou kunnen zijn. 

Mijn droom is dat elk kind met Slaaapie vrolijk naar bed gaat en opstaat. Want als de kinderen lekker in hun vel zitten en blij zijn, zijn de ouders dat ook.

Ik ben ontzettend trots dat Slaaapie al veel kinderen en ouders heeft mogen helpen bij het slapen en ontspannen. Ook als je kind geen slaapproblemen heeft kan de Slaaapie app een fijne toevoeging zijn bij het slaapritueel en daarom kan iedereen de Slaaapie app 3 dagen helemaal gratis uitproberen.

Veel luister en kijk plezier,

Slaaapie & Bodil

PS. Ben je happy schrijf een review en wil je wat kwijt mail mij 🐒