Slaaapie en Bodil

Het pad ontvouwt zich vanzelf

Bodil de Bruin

@beaudyle - instagram

Bodil is moeder van 2 kinderen van 17 en 13 jaar oud. Zij is (kinder-)yoga docent, kindercoach, mindfulness kindermindfulness trainer, pilates teacher en BrainBalance coach io / mede-eigenaar van House of Soulz en verkoopt elektrische buitenboord motoren én repareert deze ook voor haar webshop EBBM.

“ik heb genoeg, het is nu tijd om te geven”

Na een behoorlijk turbulente jeugd kwam ik eindelijk in rustig vaarwater. Als kind had ik een soort idyllisch plaatje in mijn hoofd van wat ik wilde doen op aarde. Op mijn negende wilde ik archeoloog worden maar stiekem bleef ik dromen om mensen te helpen, voornamelijk vrouwen en kinderen. Het leven geeft je niet wat je wenst maar wat je nodig hebt. En als je niet luistert wordt de les die je mag leren steeds iets luider. Na de benodigde uitdagingen en beproevingen kreeg ik weer grip op mijn leven. Ik begon met ondernemen. Dit ging ook niet zonder slag of stoot. Na o.a. een mislukt avontuur met een platform voor vissende vrouwen werd ik benaderd door een vriendin of ik met haar yoga retreats wilde organiseren.

Mijn hart zei meteen ‘ja!”

We bedachten een naam en een logo. Onze huis zou een huis zijn waar iedereen zich thuis voelt. House of Soulz. Uiteindelijk hebben we de retreats uitgebreid naar een yogastudio en inmiddels hebben we behoorlijk wat yogi’s die dagelijks hun vaste yoga en pilates lessen bij ons komen volgen.

Ik ging om nog beter te worden opleidingen en cursussen volgen. Ik kreeg toen veel complimenten over de meditaties die ik verzorgde.

Hier werd het zaadje geplant voor Slaaapie. Tijdens een pilates opleiding zag ik het ineens voor mij. Het moest een app worden voor kinderen. 

Every child is born a genius

and every genius is in a way a child - Arthur Schopenhauer

“Het begint bij onze kinderen”

Kinderen kunnen enorm druk doen en een beetje gek zoals apen. Er zijn veel kinderen die moeite hebben met slapen. Omdat de meditaties die ik maak volwassenen zo enorm helpen om te ontspannen bedacht ik “slaaapie”

Ik ben gaan uitzoeken hoe ik een app moest maken en ben toen aan de gang gegaan.

Ik vind het een heerlijk proces omdat ik alles zelf mag doen. Ik bedenk en schrijf het verhaal, spreek het in en neem het op, maak de afbeeldingen en et voila. Na een paar maanden was de app live.

Het was eigenlijk meteen een succes. Kinderen en ouders stuurde mij berichten over dat de Slaaapie app zo goed werkt. Ik blijf het bijzonder vinden. Zelfs kinderen die moeilijk rust kunnen vinden lukt het te ontspannen met Slaaapie.

Ik ben hier heel dankbaar voor. Als ik morgen dood neerval kan ik met een gerust hart sterven. Door je in te zetten om anderen te helpen geeft dat een diepe voldoening omdat je iets bijdraagt aan een wereld die is  ingericht op het individu. Ik geloof daar niet in. De verbinding maakt ons juist menselijk.

Het is voor kinderen steeds moeilijker om zich los te koppelen van alle prikkels die onze maatschappij biedt. 

Ik geloof in de kracht van mensen en zeker in die van kinderen. Kinderen bezitten van nature een universele wijsheid. Door meditaties en vanuit ontspanning kom je bij die wijsheid. En slaap is de allerbeste meditatie voor het brein.

Via ontspanning en slaap kan het brein resetten, maak je weer contact met jezelf zodat je beter verbinding maakt met jezelf en anderen. Hierdoor kan zelfvertrouwen en zelfliefde groeien en zelfliefde is het fundament voor een gelukkig leven.

Ik hoop alle kinderen van Nederland en daarbuiten te mogen helpen met ontspannen en beter slapen. Uiteindelijk zijn kinderen onze toekomst.

Ik hoop dat je net als ik geniet van de meditaties en trainingen. Ik vind het leuk om van je te horen mocht je vragen hebben of iets kwijt willen.

Lieve groet,

Bo.