Kickboksen en Mindfulness voor jongeren

Hoofd en lichaam in balans!

Kickboksen

Kickboksen leert hoe je voor jezelf kan opkomen en hoe je kan verdedigen. Door te kickboksen wordt je lichaam sterker en je conditie beter maar ook je concentratie groeit. Opgebouwde spanningen en frustratie worden losgelaten waardoor je lekkerder in je vel zit.

Mindfulness

Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het moment. Door mindfulness kan je meer ontspannen, wordt je bewust van je emoties en gedachten. Je leert hier op een positieve manier mee omgaan. Dit vermindert spanningen, stress en zorgt voor betere nachtrust.

De combinatie

Kinderen hebben beweging nodig en een uitlaatklep voor spanningen én handvatten over hoe je met jezelf, emoties en gedachten kan omgaan. De combinatie biedt het beste voor beide probleemgebieden. Het effect is een gezond hoofd en gezond lichaam!

Minder zorgen maken en meer genieten

Door mindfulness leren jongeren om niet in het hoofd te blijven hangen bij emoties of gedachten. Ze leren om in het moment te leven en te genieten. Je hebt immers geen controle over wat er is gebeurd of nog gaat komen.

Je bent je eigen lievelingsdier

Er is er maar 1 waar je dit leven mee moet doen en dat ben jezelf. Bij Slooopie leren jongeren beter naar hun lichaam luisteren, gevoel herkennen, grenzen aangeven waardoor zelfvertrouwen en zelfliefde zal groeien!

Kickboksen tegen stress

Kickboksen is een intense fysieke activiteit die helpt bij het vrijkomen van opgebouwde spanningen. Door spanningen los te laten kan je beter ontspannen. Door te ontspannen kom je écht tot rust. Rust is essentieel om gelukkig te zijn en te voelen.

Waarom Slooopie?

Tegenwoordig  is het extra belangrijk dat kinderen en jongeren leren hoe zij met stress kunnen omgaan. Stress is bijna een vast onderdeel uit het dagelijks leven. Ruim een miljoen mensen riskeren jaarlijks een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. 

Slooopie biedt lessen die jongeren op een leuke manier uitdagen om de kracht in zichzelf te (her-)ontdekken. Dé combinatie van krachttraining en mindfulness is hierdoor goud waard omdat beide disciplines handelen vanuit focus, rust en kracht. Door bij kickboksen frustratie en spanningen los te laten, zal een groot stuk weerstand in jongeren verdwijnen. Hierdoor wordt een positieve open blik naar de buitenwereld gecreëerd.

Door mindfulness leren jongeren om met hun emoties en gedachten om te gaan. Dit zorgt voor veel voordelen zoals; emoties mogen er zijn, het leren voelen en accepteren van emoties, niet vanuit een emotie hoeven reageren, emoties en gedachten komen en gaan, je bent niet je emotie of gedachten, hoe je kan ontspannen, waar je grenzen liggen en om deze op tijd aangeven en nog veel meer maar het meest waardevolste is wel dat jongeren zichzelf beter leren begrijpen en accepteren.

Zelfvertrouwen, zelfliefde maar ook empathie voor henzelf en anderen zal groeien. Jonge mensen die gelukkiger en positiever in het leven staan zullen ook betere keuzes maken, anderen inspireren en motiveren. Dit zal de wereld gezonder en mooier maken.

Zelfliefde en vertrouwen is hét fundement voor een gelukkig leven. 

 

Groepsles

Samenwerken, overleggen, grenzen voelen en aangeven en elkaar aanmoedigen zijn waardevolle aspecten van groepslessen. Jongeren zullen zich op sociaal en emotioneel gebied positief gaan ontwikkelen.

Techniek

Technisch trappen en stoten op de bokszak zorgt voor zelfvertrouwen. Techniek zal ook zorgen voor meer focus, geduld en inzicht. De bedoeling is niet om te leren vechten maar de wetenschap hebben dat je jezelf kan verdedigen.

Thema als leidraad

Elke les is er een thema. Door met thema's te werken die tijdens de training als een rode draad terugkomen d.m.v. mindfulness wordt er meer bewustzijn gecreerd op persoonlijke situaties die nieuwe inzichten bieden.

Over Bo

Als volwassene met een turbulent puber verleden en de nodige uitdagingen, weet ik hoe belangrijk het is om op jezelf te kunnen vertrouwen.

Tegenwoordig is de maatschappij gericht op het individu en op presteren. Tel hierbij maar de sociale isolatie en overmatige prikkeling van het internet bij op. Zo kom je er snel achter dat er een noodzaak is ontstaan om hulp, vanwege de sociaal-, emotionele en cognitieve achterstands ontwikkeling bij opgroeiende kinderen. Deze kinderen en jongeren kunnen niet goed met hun emoties en gedachten omgaan, zijn gevoeliger voor prikkels spanningen en stress waardoor zij slecht slapen en afstevenen op overspannen zijn, burn-outs en andere chronische ziekten.

Het belang van zelfkennis, liefde en vertrouwen is het fundament waarop kinderen en jongeren een gelukkig leven kunnen bouwen. Mijn passie ligt bij het helpen van kinderen en jongeren. Een betere wereld en toekomst begint bij onze kinderen.

Bodil (Bo) is onderneemster en eigenaar van yogastudio House of Soulz waar zij volwassenen én kinderen yoga-, en pilatesles geeft. Bodil is gediplomeerd (kinder-)yogadocent, kindercoach en gecertifieerd mindulness kindertrainer.

Bodil is bedenker en ontwikkelaar van Slaaapie. Slaaapie is een platform dat kinderen helpt die vastlopen in emoties, gedachten en prikkels waardoor zij slecht slapen. Zo heeft zij de handige Slaaapie kindermeditatie app ontwikkelt, het Toverkist spel, de Slaaapie knuffel en zijn er op het Slaaapie platform online trainingen te volgen.

Slooopie is het zusje van Slaaapie. Slooopie verzorgt waardevolle fysieke lessen met mindfulness trainingen aan kinderen, jongeren en vrouwen. Via deze weg probeert zij haar steentje bij te dragen om de wereld mooier te maken.

Neem contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn

HP dunne banner jungle